Deelbehandeling schimmelnagel
Wat zijn schimmelnagels of mycosenagels?
Schimmelnagels, in de volksmond ook wel kalknagels genoemd, komen veel voor. Uit onderzoek is gebleken dat 35% van de Nederlanders hier mee te maken heeft.
Ze worden veroorzaakt door bepaalde schimmels, de dermatofyten, al dan niet in combinatie met een bacterie of gist. Deze schimmels leven van de keratine die in de nagels en huid aanwezig is. Schimmels bevinden zich bij iedereen op de huid, maar niet iedereen krijgt een schimmelnagel.
De ene persoon is er gevoeliger voor dan de andere. Wanneer je afweer is verminderd of bij een slechte doorbloeding van de voeten, is de kans op een schimmelinfectie groter. Wanneer je eenmaal een schimmelinfectie hebt gehad is de kans op herhaling groter.
De aandoening aan de voetnagels begint in meeste gevallen aan de top of in een hoekje van de grote teennagel, meestal na een nagelbeschadiging. Een gedeelte van de nagel verkleurt naar geelwit en verspreidt zich langzaam steeds meer onder de nagel richting de nagelriem. In een later stadium wordt de nagel geelbruin van kleur. Hij wordt dikker en begint te brokkelen. De nagel kan inscheuren en zelfs geheel of gedeeltelijk losraken van het nagelbed.
Na verloop van tijd raken meerdere nagels aangetast. Schimmelnagels gaan meestal niet vanzelf over.
Uiterlijke kenmerken van een schimmelnagel zijn een wit/gele/bruine verkleuring en een veranderde structuur waardoor deze sneller afbrokkelt. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn die dit beeld veroorzaken zoals psoriasis, diabetes, medicijngebruik of een andere interne aandoening. Om 100% zekerheid te kunnen krijgen over de aanwezigheid van een schimmel kunnen wij in onze praktijk schimmeldiagnostiek aanbieden. Dit gebeurt in samenwerking met het laboratorium van de afdeling Medische Microbiologie van het UMC St. Radboud. Meer informatie hierover vindt u onder de rubriek schimmeldiagnostiek
Wij kunnen een schimmelnagel professioneel behandelen en een persoonlijk therapietraject voor u opstellen. Dit is vaak een langdurig traject (de teennagels groeien slechts enkele millimeters per maand) en waarbij uw therapietrouw een belangrijk onderdeel vormt van uw eigen succesverhaal.
Als u graag direct resultaat heeft en uw voeten niet langer wilt verbergen kunnen wij een mooie gelnagel plaatsen die overeenkomt met uw natuurlijke nagelkleur. De LCN Wilde Pedique silver plus methode passen wij met succes toe bij de behandeling van mycose(schimmel)nagels. Door de antibacteriële en kiemdodende werking van de gel in combinatie met het gebruik van Mykosept spray kan uw schimmelnagelbehandeling actief worden voortgezet. Meer informatie hierover vindt u onder de rubriek nagelreparatie
Indien u één schimmelnagel wenst te laten behandelen, kunt u kiezen voor een deelbehandeling.
Meerdere schimmelnagels worden behandeld tijdens een complete pedicure behandeling.