Heeft u Reuma en u komt voor de 1e keer bij een medisch pedicure?

  • Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u voor uw eerste afspraak bij de pedicure een verwijsbrief van de huisarts of van de reumatoloog nodig, waarop staat vermeld wat voor soort reuma u heeft. Informeer op voorhand bij uw zorgverzekeraar of een verwijsbrief van uw huisarts voldoende is. Niet alle soorten reuma worden vergoed door de zorgverzekeraar.
  • Gelieve uw zorgverzekeringspas en een overzicht van uw medicatie mee te brengen.

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Als uw voetzorg niet onder de dekking van de basisverzekering valt, dan is er vaak vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering, mits deze is afgesloten. De volgende groepen kunnen hiervoor in aanmerking komen:

  • Patiënten met reumatoïde artritis, een dwarslaesie of andere medisch noodzakelijke klachten zoals ernstige bloedvatproblemen in de benen.
  • Patiënten met diabetes type II en een Simm’s 0 of 1 classificatie. Let op: het is mogelijk dat een zorgverzekeraar alleen voetzorg vergoedt van patiënten die vallen onder Zorgprofiel 1 en daarmee geen vergoeding bieden voor patiënten met Simm’s 0.
  • Patiënten die een herseninfarct hebben meegemaakt.

Informeer hiervoor bij alle situaties vooraf bij uw zorgverzekeraar. De voorwaarden voor vergoeding en de hoogte ervan kunnen per polis en aanvullende verzekering namelijk verschillend zijn. Kijk eventueel hiervoor in de Zorgwijzer.