Deelbehandeling wrat

Een gewone voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden – net als wratten op andere plaatsen van het lichaam – veroorzaakt door een virusaandoening. Dit virus dringt de huid van de voetzool binnen via scheurtjes en kleine beschadigingen. Wratten zijn dan ook zeer besmettelijk.

Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is, dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Eerst naar de huisarts

Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.
Omdat er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, mag een pedicure pas behandelen na toestemming van uw huisarts.

Behandeling

Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door de pedicure kan worden behandeld, stellen wij een behandelplan op. Wij verwijderen een eventuele eeltlaag en stippen de wrat daarna aan met een speciaal middel dat een afbrekende werking heeft. Doorgaans zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om u van uw wrat af te helpen.

Een deelbehandeling wrat duurt maximaal 15 minuten